A murit actorul Charles Grodin din seria „Beethoven”. Artistul a fost răpus de o boală necruțătoare

0

Regrete și durere imensă în „cetatea filmului” după ce a murit actorul american Charles Grodin, cunoscut în special pentru rolul din „Beethoven”. Artistul, celebru și pentru interpretările din „Midnight Run” și „The Heartbreak Kid”, a fost o figură populară la Hollywood. Despre Charles Grodin, în vârstă de 86 de ani, s-a spus că vreme de decenii a stârnit hohote de râs cu rolurile sale.

Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, și a renunţat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor. În anii 1960, a început să joace pe Broadway, iar la scurt timp a făcut trecerea la televiziune şi film. A avut un rol mic în „Rosemary’s Baby” (1968) al lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a luat avânt. A jucat în filme precum „Catch-22” şi „The Heartbreak Kid”, care i-au consolidat statutul de actor de comedie.

Pentru rolul din „The Heartbreak Kid”, a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor. Grodin a fost premiat și la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run”, în care a jucat alături de Robert De Niro. El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. A găzduit propriul show în 1990 şi a apărut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman şi Jay Leno.

A murit actorul Charles Grodin din „Beethoven”
Actorul Charles Grodin s-a stins pe 18 mai, în casa lui din Wilton, Connecticut. Fiul său, Nicholas, a declarat presei din SUA că tatăl lui suferea de cancer. După anunţul morții, numeroase staruri i-au adus omagii, inclusiv actorul Steve Martin, care l-a descris drept „unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut”. Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale a fost cel din comedia de familie, „Beethoven”.

Lumea internațională a actorilor a suferit astfel o pierdere semnificativă prin dispariția lui Charles Grodin, care ani întregi s-a luptat cu problemele de sănătate. Domnul Grodin a fost și scriitor și a publicat o serie de piese și cărți în toată cariera sa. Deși nu a câștigat niciodată un premiu de actorie de prestigiu, a câștigat un premiu Emmy pentru un spectacol de televiziune din 1977 și un premiu de comedie pentru munca sa din filmul, Dave, din 1993.

A fost nominalizat la Globul de Aur
Cu toate acestea, pentru rolul din „The Heartbreak Kid” – în care joacă rolul unui vânzător de articole sportive ghinionist îndrăgostit – a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor. Nu a fost deloc dezamăgit că nu a câștigat cel mai important premiu, ci s-a resemnat cu gândul că există o mulțime de oameni talentați care nu primesc niciodată un rol în spectacole.

„Nu mă plâng niciodată de nimic, pentru că sunt conștient de ceea ce se întâmplă în jurul meu și sunt, de asemenea, conștient de faptul că există o mulțime de oameni foarte dotați care nu primesc niciodată un loc de muncă în spectacole. Doar pentru că ei nu pot face față respingerii, iar eu o pot face și sunt obișnuit”, a spus Grodin într-un interviu din 2009. Așadar, lumea filmului este acum mai săracă după ce a murit actorul Charles Grodin, cel care i-a dat viață personajului George Newton din filmele „Beethoven”.