A murit actriţa Romy Walthall, din Face/Off şi The House of Usher. Avea 57 de ani

0

Actrița Romy Walthall a încetat din viață, pe 19 mai, la doar 57 de ani, în urma unui infarct, iar tragica veste a fost dată chiar de către fiul ei. Ulterior, aceasta a fost confirmată și de regizorul Morgan Krantz.

Născută pe 16 septembrie 1963, în Pasadena (Texas), Romy Walthall şi-a început cariera în industria divertismentului în 1980, când a câştigat un concurs de frumuseţe. A semnat apoi un contract cu Ford Models şi a lucrat o perioadă în Europa. S-a mutat în Los Angeles şi a devenit actriţă, uneori sub numele Romy Windsor.

Romy Walthall, actriță și profesor de actorie
Primul rol important l-a avut în thrillerul „Thief of Hearts’ (1984), regizat de Jerry Bruckheimer. A jucat apoi în „A Bunnys Tale’ (1985), bazat pe articolul Gloriei Steinem despre condiţiile de muncă ale „iepuraşilor’ Playboy.

Walthall a apărut şi în filmele horror – cult „Howling IV: The Original Nightmare’ (1988) şi „The House of Usher’ (1989), alături de Oliver Reed. În „Face/Off’ (1997), Walthall a fost Kimberly, secretara nevrotică a personajului interpretat de John Travolta.

În televiziune, Romy Walthall a făcut parte din distribuţia sitcom-ului „Man of the People’ (1991), cu James Garner, a serialului „Hotel Malibu’ (1994), cu Jennifer Lopez, şi în „Civil Wars’ şi „Murder One’.

Romy Walthall mai apărut în „The X-Files’, „Camp Nowhere’, „Charles in Charge’, „Quantum Leap’, „In the Heat of the Night’, „L.A. Law’, „Love Boat: The Next Wave’ şi „The Nightmare Room’.

Ultimul rol al lui Romy Walthall a fost în „0s & 1s’ (2011), film în care a jucat alături de Morgan, unul dintre cei trei copii ai ei. După ce s-a retras, a fost profesor de actorie în San Fernando Valley.

Foto: Morgan Krantz

Spune ce crezi