A murit o legendă a sportului românesc – Doliu în rugby-ul din țara noastră

0

A murit o legendă a sportului românesc – Doliu în rugby-ul din țara noastră

Sportul românesc este nevoit din nou să treacă prin momente dificile, asta după ce unul dintre oamenii care au scris istorie a încetat din viață.

Veștile triste se pare că nu ocolesc zona sportului din România, iar unul dintre foștii performeri emblematici ai “tricolorilor” s-a stins din viață în urmă cu puțin timp. Alexandru Teofilovici, fostul mare rugby-ist român, a decedat la vârsta de 92 de ani. Acesta a fost unul dintre jucătorii care au luat parte la una dintre marile realizări ale sportului cu mingea ovală din România, după victoria din meciul cu Franta, scor 11-8.

Fostul rugby-ist se afla în Canada încă din anul 1972, acolo unde a decis să o ia de la capăt și să înceapă o cu totul altă meserie. Anunțul trecerii în neființă a lui Alexandru Teofilovici a fost făcut de pagina oficială a Federației Române de Rugby, în urmă cu doar câteva ore.

 

“Unul dintre jucătorii emblematici ai rugbyului românesc din anii’ 60, Alexandru Teofilovici, s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani. Acesta se mutase în Canada din 1972, acolo fiind profesor de educație fizică.

A făcut parte dintr-o generație de excepție a Ovalului autohton, printre care îi amintim pe Viorel Morariu, Radu Demian, Valeriu Irimescu, Mihai Wusec, Mircea Rusu, Alexandru Penciu. Teofilovici, care evolua pe postul de pilier, a fost component al echipei care învingea în 5 iunie 1960 pentru prima dată Franța, 11-5, pe stadionul 23 August din București. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, s-a arătat în postarea celor de la FRR.

Spune ce crezi