Alertă! Incendiu puternic în Salonta! Pompierii intervin de urgență iar autorităţile au emis mesaje RO-ALERT

0

O nouă zi, un nou indendiu în România. În localitatea Salonta, într-un depozit a izbucnit un puternic incendiu. Pompierii intervin de urgentă iar autorităţile au dat deja mesaje prin sistemul naţional RO-ALERT.

Depozitul care adăpostea mai multe deşeuri de plastic a luat foc în noaptea de joi spre vineri. Sunt două hale care au fost devastate iar purtătorul de cuvânt al ISU susţine că nu există un pericol ca focul să se extindă.

Incendiu puternic la un depozit de materiale plastice din Salonta
Conform pompierilor, în judeţul Bihor, localitatea Salonta un depozit a luat foc. Sunt cantităţi mari de fum degajate, iar focul se extinde rapid. Până la această oră se pare că sunt aproximativ 9000 de metri pătraţi care ard. Pompierii intervin cu 30 de oameni şi mai multe autospeciale. Conform purtătorului de cuvânt al ISU se pare că în depozit sunt materiale plastice:

“La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în municipiul Salonta. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a declarat Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Nu sunt victime rezultate în urma incendiului din Salonta
Din fericire, autorităţile au menţionat faptul că nu sunt victime. Incendiul de la depozitul din Salonta a cuprins iniţial o hală de circa 600 mp apoi s-a existins la o altă hală care are o dimensiune de cca 1.300 mp. Incendiul a pornit în dimineaţa zilei de vineri iar la ora 6.20 militarii au reuşit să localizeze sursa incendiului iar după o oră incă se luptau.

Lupta cu flăcările va fi de durată din cauza cantităţilor mari de plastic care se aflau în depozit:

”Deocamdată, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a mai spus Roşca.

Muncitorii au reclamat incendiul. Din primele informaţii, la momentul izbucnirii incendiului, în interiorul depozitului erau muncitori care lucrau în tura de noapte şi care, de altfel, au anunţat incendiul la 112. Aceştia au ieşit singuri din hala cuprinsă de foc.

Multe incendii în doar o săptămână în România
În ultima săptămână în România au avut loc mai multe incendii soldate cu explozii sau cu morţi. Altfel spus, cel mai grav incendiu care a avut loc s-a produs la Combinatul Petromidia din Năvodari unde, în urmă cu o săptămână, a avut loc o explozie care s-a soldat cu decesul unei persoane dar şi rănirea gravă a altora. Două persoane au fost deja transportate la un spital din Germania.

După incendiul de la Petromidia, în România s-a mai produs un incendiu. Vorbim despre explozia de la Azomureș care s-a soldat cu rănirea unei persoane. La fel, pompierii au intervenit de urgentă la fața locului şi au dispus stingerea flăcărilor. Conform celor de la Azomureș, incendiul ar fi izbunit din cauza unei fisuri inregistate la o conductă de gaze.