Alte două localități din România au intrat în scenariul roșu. Se închid restaurantele și barurile

0

Două localități din Satu Mare au intrat în scenariul roșu, după ce au depășit pragul de trei îmbolnăviri la mia de locuitori.

Decizia a fost luată noaptea trecută, astfel se închid restaurantele și barurile și se interzic organizarea evenimentelor private, a celor recreative și sportive.
Decizia se aplică din 31 august, ora 00.00.
Cele două localități sunt: Bătarci și Cămărzana. În Cămărzana de exemplu, rata de vaccinare e cea mai scăzută din județul Satu Mare, 1,02%, iar localitatea are aprox 2.350 de localnici.

Unii localnici nici nu știau că se află în scenariul roșu, cât despre vaccinare, ei nu au un motiv întemeiat pentru care nu s-ar vaccina.

În localitățile Bătarci (4,21 la mie) și Cămărzana (3,70 la mie) începând cu data de 31.08.2021 ora 00:00 și până la data de 13.09.2021 se aplică măsurile specifice prevăzute de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 41/09.08.2021.

Acestea sunt măsurile pe care locuitorii celor două localități trebuie să le respecte în scenariul roșu.
Administratorii/Proprietarii spațiilor publice afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective;
Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.
Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.
Este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive,etc.).
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-2.00, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor în sistem “take-away” (la pachet) și/sau catering.
Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minim 7mp/persoană.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.
Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este interzisă.

Spune ce crezi