Anunt de ultima ora despre pensiile și salariile romanilor! Ce s-ar putea intampla din OCTOMBRIE

0

Vești neplăcute pentru pensionari, dar și pentru salariații din România! Pensiile și salariile vor fi înghețate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț sumbru pentru români în legătură cu pensiile și salariile! Declarațiile făcute de liderul PSD!

Pensiile și salariile vor fi înghețate
Marcel Ciolacu avertizează românii de faptul că pensiile și salariile bugetarilor vor fi înghețate dacă datoria publică a României va depăși pragul de 50% din PIB. Liderul PSD a venit și cu explicațiile.

„ De ce trebuie să comentăm legile la televizor şi să nu respectăm legile? Ei s-au transformat în nişte haiduci la Guvern, nişte haiduci invers decât haiducii legendari.

Iau de la săraci şi dau la bogaţi! Este legea 69, lege în vigoare care spune foarte clar: între 45 şi 50%, Ministerul Finanţelor trebuie să vină să explice într-o şedinţă de Guvern printr-un memorandum, iar peste 50% se îngheaţă toate cheltuielile bugetare – şi salarii şi pensii! Conform legii, ei nu mai voie absolut nimic! Ei trebuie să îngheţe absolut toate veniturile! Vom depăşi şi pragul de 55%.

Atunci tot legea spune că trebuie să îngheţe tot ceea ce înseamnă asistenţă socială în sistemul public şi trebuie să vină cu reduceri”, a declarat Marcel Ciolacu, la un post de televiziune.

Marcel Ciolacu, acuzații către Guvern
Președintele Parditului Social Democrat aduce acuzații dure Guvernului, susținând faptul că nu respectă legea privind răspunderea ministerială pentru că nu ar explica public pe ce se duc banii obţinuţi prin împrumuturi.

„ Aşteptăm, în primul rând, execuţia bugetară venită de la Ministerul Finanţelor. Avem o lege care nu se respectă. Lucrurile sunt clare. Nu există cineva să vină să spună în acest moment că datoria publică este peste 50%.

E un lucru evident! Vom acţiona în instanţă – că vor fi plângeri penale pentru abuz în serviciu, că vom face moţiuni în sesiune extraordinară.

Poate înţeleg şi ei că trebuie respectate legile ca să nu mai mintă românii!

Ei ies şi spun. Sunt în campanie electorală în interiorul PNL, în loc să se ocupe guvenarea ţării, de PNRR. Sunt 12 state care au aprobat PNRR. Noi stăm de vorbă cu Comisia că poate prin octombrie”, a continuat Ciolacu. Politicianul este de părere că dacă cei de la Guvern nu se apucă de treabă în România, să-și dea demisiile.

„Dacă nu se apucă de treabă, să-şi dea demisiile şi să plece, să se bată la ei, la PNL, cu Orban şi cu cine au ei de bătut”, a mai spus el la România TV.