Anunț de ultimă oră din partea Angelei Merkel cu privire la carantinarea cetățenilor

0

Miercuri seară, 23 iunie 2021, cancelarul German, Angela Merkel, a declarat faptul că ar vrea ca și celelalte state europene să impună, la fel ca Germania, carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a variantei Delta a coronavirusului, cum este Marea Britanie.

Cei care se întorc în Germania din UK trebuie să stea în carantină
Destul de revoltată, Angela Merkel a explicat miercuri seara, pe data de 23 iunie 2021, că în Germania, toți cetățenii care vin din Marea Britanie, acolo unde există foarte multe cazuri de infectare cu noua tulpină Delta a coronavirusului, trebuie să intre în carantină și că acest lucru ar trebui să fie valabil în toate țările din Europa.

„În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină- dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd”, a declarat

miercuri Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, potrivit Reuters.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

Varianta Delta a coronavirusului este cea mai răspândită în UK
Se pare că în Regatul Unit, varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de coronavirus și a dus la o creștere a
numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

Ce reprezintă varianta Delta a coronavirusului
Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în India, este cea mai mare ameninţare la adresa eforturilor Statelor Unite de a eradica COVID-19 la graniţele sale, a declarat

marţi expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci, relatează Reuters.

„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii”.

Fauci a precizat că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer/ BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.
Varianta Delta a coronavirusului a dus la apariţia unui focar sever de COVID-19 în India în lunile aprilie şi mai, care a copleşit serviciile de sănătate din ţară şi a ucis sute de mii de persoane.