Anunț important despre pensii! Adevărul despre majorarea cu 25%: “O creștere sustenabilă!”

0

Pensiile reprezintă cel mai discutat subiect al momentului. Despre majorarea acestora așteaptă toți românii vești bune, dar autoritățile se feresc să facă declarații exacte. Se zvonește acum că pensiile ar crește cu 25%, motiv pentru care Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vrut să clarifice situația.

Ionuț Stroe, adevărul despre pensii
Raluca Turcan a pus România pe jar, după ce a anunțat că pensiile vor fi majorate cu 25%, un procent extrem de mare față de cele dezvăluite anterior de alți oficiali. În acest context, purtătorul de cuvânt a intervenit cu lămuriri suplimentare, pentru a liniști populația.

Ionuț Stroe a ținut să menționeze că nici președintele Klaus Iohannis și nici premierul Nicolae Ciucă nu au vorbit încă despre majorarea pensiilor cu 15 procente, ceea ce face imposibilă o creștere cu încă 25%. Acesta spune că cine face astfel de declarații exagerate are că scop lauda, nicidecum prezentarea adevărului.

“Creșterea pensiilor în România trebuie să fie direct în relaţie cu rata inflaţiei. Este o creştere pe care noi o considerăm în acest moment sustenabilă, o creştere care practic acoperă acest minus din păcate rezultat în buzunarele tuturor care se regăsesc urmare a creşterii ratei inflaţiei şi credem noi că ar trebui să fixăm acest reper când vorbim de creşterea pensiilor pentru a nu vinde iluzii unora.

Au existat în România partide care promiteau 40% la pensii şi când au venit la guvernare au realizat că lucrurile sunt cu totul altfel. În momentul de faţă, atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Ciucă s-au pronunţat în legătură cu aceste 15 procente, rata inflaţiei cred că e 15,9”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Nu este prima data când unele partide vând iluzii. S-a vorbit cândva chiar despre majorări de 40%, iar realitatea a stat cu totul astfel. În prima fază au fost 14 procente adăugate în 2020, în 2022, în ianuarie, încă 10 procente. Acum, majorarea ar putea fi de maximum 15%, în raport cu rata inflației, care ar fi de 15,9, conform oficialului.

Urmează ca mai multe detalii oficiale să apară în apropierea noului an, după ce vor fi aprobate toate procedurile și se va stabili un procent exact, raportat la realitate si bugetul României.