Anunțul momentului! Ce se întâmplă cu restricțiile din România, de la 1 iunie?

0

Florin Cîțu a declarat recent că, campania de vaccinare va fi accelerată, deoarece Guvernul are în plan redeschiderea țării de la 1 iunie.

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare
Șeful Executivului a precizat că, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

” Accelerăm campania de vaccinare, vrem să redeschidem ţara la 1 iunie“, a anunțat, miercuri, Florin Cîțu.

Cîțu a făcut din nou un apel la români să se vaccineze.

“Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială și culturală. Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru, pentru că doar împreună învingem pandemia”, a spus el.

Premierul României, despre pașaportul verde
Florin Cîțu a declarat că, momentan, pașaportul verde nu a fost aprobat la nivelul UE, în acest moment fiind transmise doar informații de STS despre modul în care se va face.

” Detaliile (privind certificatul verde european – n.r.) au fost trimise STS de foarte mult timp. STS se ocupă de implementare şi când o să fie gat Deocamdată nu a fost aprobat la nivel european, sunt doar nişte informaţii pe care le avem despre modul în care să îl construim, dar, aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm că o astfel de măsură nu va crea, nuva discrimina cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, este doar, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, pentru elemente medicale. Deci, dacă sunt probleme medicale, să poţi să circuli cu acest certificat verde, dar în momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea va fi vaccinată nu o să mai fie nevoie de acest certificat“, a mai declarat șeful Executivului.

Spune ce crezi