Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, că școala va începe în format fizic pentru toți elevii, iar cursurile online nu mai sunt o opțiune, pe motiv că nu au funcționat așa cum trebuia.

Deși situația epidemiologică din România nu este tocmai bună, acest lucru nu împiedică începerea noului an școlar în format fizic. Ministrul Educației a precizat că de luni toți elevii vor participa la cursuri în format fizic, iar învățământul online nu mai este o opțiune în aceste momente.

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre noul an școlar
Ministrul Educației a făcut noi dezvăluiri înainte de începerea noului an școlar, acesta a precizatat că: ”Nu suntem pregătiți în mod clar pentru predarea online. Elevii au suferit pierderi din perspectivă educațională, din perspectivă comportamentală, emoțională, sunt mult prea mari aceste pierderi, școala trebuie să se desfășoare cu prezență fizică în limita siguranței sanitare”, a

declarat Sorin Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu a subliniat că școala se va desfășura cu prezență fizică la cursuri până când se atinge pragul infectărilor de 6 la mia de locuitori.

”INSP, Ministerul Sănătății, CNSU au stabilit că școala se desfășoară cu prezență fizică până când se atinge pragul de infectări de 6 la mia de locuitori”, a mai spus ministrul Educației.

Risc major pentru Capitală
Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt date care arată că există posibilitatea ca în București să fie atinsă rata de infectare de șase la mie, dacă oamenii nu înțeleg importanța respectării măsurilor.

”Acest prag a funcționat și anul trecut. Tot 6 la mie a fost. Acest prag face parte și din Ordinul comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății, pe baza informațiilor de la cei care au competențe în domeniu.

Știind că trebuie să fie un prag, ascultând opinia specialiștilor am susținut acest prag.

În a doua jumătate a lunii octombrie este posibil ca în București să se ajungă la 6 la mie. Acest trend nu va putea fi atenuat decât prin vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a declarat joi seară că în acest moment peste 193.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva coronavirus, și reprezintă 61% din totalul personalului din învățământ.

Spune ce crezi