Avertizare meteo, pentru marți 18 mai 2021. ANM anunță cod galben de vânt în toată țara

0

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în intervalul: 18 mai – ora 15:00 și 18 mai – ora 23:00, în timpul zilei vântul va avea intensificări accentuate în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar local, mai ales în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70…80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Și astăzi, în intervalul 17 mai- ora 15:00 și 18 mai- ora 06:00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar mai intensă.
Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină.

Vântul va avea intensificări, mai ales la munte și va sufla cu viteze de 55…60 km/h, iar în zone mai înalte cu peste 70…80 km/h, în timpul averselor va avea aspect de vijelie.

Știre inițială: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți, 18 mai 2021. Conform meteorologilor, mâine temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului, în unele zone vor ajunge până la 22de grade celsius.

Iată cum va fi vremea, mâine 18 mai 2021, în România!

Vremea în principalele regiuni ale țării
Potrivit ANM, luna mai va fi una călduroasă, dar și instabilă. Unele zile fiind foarte călduroase, chiar caniculare, însă în altele vor exista averse torențiale pe alocuri, conform reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie. Schimbările bruște ale temperaturilor sau a vremii în general sunt cauzate de poziția centrilor barici de pe continentul european.
„Aceste modificări bruşte ale vremii se produc din cauza poziţiei centrilor barici de pe continentul european, ţara noastră fiind influenţată fie de cicloni mediteraneeni sau de dorsala anticiclonului azoric, fie de maximul barometric est-european sau, mai rar, chiar de anticiclonul nord-african”, au anunțat meteorlogii Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturile se vor încadra în jurul celor specifice

pentru această perioadă, vor exista precipitații, în special în jumătatea de vest.

Vremea în București
În Capitală, vremea va fi caldă, cu temperaturi normale pentru această perioadă, cerul va fi însorit în timpul zilei, iar în cursul nopții se va înnora, când vor exista șanse de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile maxime pentru această dată vor fi cuprinse între 13 dimineata și 22 grade celsius la prânz.
Vremea la munte
La munte cerul va fi parțial însorit pe timpul zilei, vântul va avea unele intensificări. Există șanse minime de precipitații. Temperatra minimă se va fi de 6 grade, iar cea maximă de 13 grade celsius.

Vremea pe litoral
La malul Mării Negre, cerul va fi parțial înnorat, iar spre seară va ploua slab. Pe litoral, temperatura maximă va fi de 21 grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius.