Bani de la stat pentru mămici! Cine va primi 2.000 de lei de la UE?

0

Proaspetele mămică ar putea primi 2.000 de lei de la stat dacă îndeplinesc anumite condiții. Care sunt acestea?

Banii pe care proaspetele mămică le pot primi de la stat vor putea ajunge până la 2.000 de lei și vin din partea UE pentru produsele și alimentele necesare bebelușului.

Proaspetele mămici vor putea primi 2.000 de lei de la stat dacă îndeplinesc anumite condiții și vor putea achiziționa produse și alimente necesare copilului.

Mai exact, în primele trei luni de la nașterea copilului, mama va primi tichete în valoare de 2.000 de lei pentru achiziționarea de alimente, produse și medicamente destinate îngrijirii bebelușului nou-născut.

Doar anumite categorii de mame vor avea partea de aceste tichete, iar aici este vorba despre femeile din categorii de risc, persoane cu dizabilități, victime ale calamităților sau violenței în familie, dar și persoane vulnerabile. De asemenea, sunt incluse și mamele care nu au o locuință sau primesc ajutor minim de trai.

Cei care au luat această decizie au căzut de acord că primele trei luni de la nașterea copilului sunt cele mai dificile pentru o mamă, așa că ajutorul de 2.000 de lei este binevenit.

Măsura este curpinsă într-o hotărâre de guvern, iar dacă va adoptată, mămicile vor avea partea de ajutor financiar substanțial în primele luni de viață ale celui mic.
„În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuți vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Ajutoarele vor fi distribuite utilizând mijloace electronice moderne și, cel mai important, vom utiliza un flux de lucru deja funcțional, cu rezultate foarte bune”, a declarat Cătălina Bădoiu secretar de stat, coordonator Direcția Implementare POAD.