Bicarbonatul de sodiu- aliatul tău în frumusețe

0

Toate gospodinele știu cum să folosească bicarbonatul de sodiu în casă: fie că îl folosesc pentru a elimina mirosurile neplăcute de pe covor, fie pentru a desfunda chiuveta, sau a dospi aluatul pentru frăgezime. Ei bine, demult bicarbonatul de sodiu și-a făcut simțită prezența prin ritualurile cosmetice de înfrumusețare și întinerire. Haideți să vedem cum poate fi folosit acest simplu ingredient.

Apa cu bicarbonat de sodiu băută dimineața, pe stomacul gol, aduce nenumărate beneficii organismului, protejându-l de diverse boli cardiovasculare și digestive.

Transpirația

Puteți combate transpirația amestecând câteva picături din orice ulei esențial favorit și 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Acest amestec funcționează ca un

perfect deodorant, și nu-i așa, este foarte natural și nu dăunează cu nimic corpului! Încercați și dumneavoastră acasă, veți vedea rezultatele negreșit!

Păr mătăsos și sănătos

În ultima vreme, multe femei evită șampoanele și produsele de curățare ale părului din comerț, tocmai pentru că acestea conțin foarte multe substanțe chimice care dăunează scalpului. De aceea, bicarbonatul de sodiu poate ajuta și în aceasă situație: amestecați într-o sticlă câteva lingurițe de bicarbonat cu apă și puteți utiliza ca atare pe părul uscat sau proaspăt spălat. Veți vedea semne de recuperare de la primele utilizări.

Mască pentru acnee

Te-ai săturat să aplici pe față tot felul de creme care îți promit o piele fină, dar fără niciun rezultat? Ce ai spune dacă bicarbonatul de sodiu te poate ajuta, fiind un produs la îndemâna oricui? Pentru aceasta, ai nevoie de câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu, o linguriță de miere, 2 lingurițe de oțet de mere și zeama de la o lămâie. Amesteci bine compoziția, iar apoi aplici pe fața curățată în prealabil. Aștepți să se usuce, apoi clătește fața cu apă călduță. Repetă de 2-3 ori pe săptămână și vei vedea rezultatele.

Cine ar fi crezut că bicarbonatul de sodiu are atâtea avantaje?