Bucureștiul se întoarce la restricții?! Prefectul Capitalei anunță ce măsuri vor intra în vigoare dacă incidența crește în următoarele zile

0

Numărul infectărilor cu noul coronavirus este în creștere, astfel rata de incidență se apropie de 1 la mie, ceea ce înseamnă că Bucureștiul ar putea intra în scenariul galben.

Prefectul Capitalei a declarat că Bucureștiul ar putea reveni în curând la restricții, după ce numărul infectărilor se apropie de 1 la mia de locuitori, astfel Capitala ar urma să treacă în scenariul galben.

Restricții București. Ce măsuri vor intra în vigoare
România se apropie cu pași repezi de pragul de 1.500 de infectări pe zi, iar multe localități au intrat deja în scenariul galben sau roșu.

În Capitală, dar și în Ilfov au fost înregistrate cele mai multe cazuri de coronavirus, potrivit bilanțului zilnic. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că până în acest moment nu se impun măsuri suplimentare sau restricții, dar se așteaptă prelungirea stării de alertă.

”La momentul acesta suntem sub 1 la mie, dar nici la pragul de 1 la mie nu sunt măsuri sanitare noi. Măsurile sunt luate în funcție de pragurile care sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern în acest moment și acele praguri sunt 2 la mie, 3 la mie, 4 la mie şi 7 la mie. Deci până la 2 la mie nu avem în vedere nicio măsură suplimentară de siguranță.”,

a spus prefectul Capitalei.

Potrivit reglementărilor legale, dacă incidența scade sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6:00-22:00.

”Pe data de 10 septembrie așteptăm Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă și dacă acolo vor apărea măsuri suplimentare atunci le vom aplica în consecință și la București.

Restricţii Bucureşti. Întrebat dacă suntem pregătiţi pentru începerea şcolilor, prefectul Capitalei a spus că da, Bucureștiul este pregătit cu campanii de informare şi va susține ministerul Sănătăţii cu campania de vaccinare în şcoli.”, a mai spus Alin Stoica.
Prefectul a mai spus că are în vedere realizarea unor campanii de informare atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice.

Acesta și-a propus ca informația să ajungă într-un mod rapid la oameni.

Spune ce crezi