Calendar ortodox 22 iulie 2021. La mulți ani de Sfânta Maria Magdalena

0

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Biserica Ortodoxă o cinstește astăzi pe Sfânta Maria Magdalena. Cele care poartă numele acestei sfinte, și se numesc Maria, Magdalena, ori derivate ale acestor nume, își sărbătoresc onomastica pe 22 iulie.

Sfânta zilei în Calendarul Ortodox de joi, 22 iulie 2021

Cine a fost Sfânta Maria Magdalena. Originară din Magdala, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret, ea a fost tămăduită de șapte duhuri necurate, de către Hristos, și după această minune, a ales să-L urmeze.

În Evanghelii nu se face nicio mențiune cu privire la ce fel de demoni o posedaseră. Unul din temeiurile pentru identificarea ei cu o desfrânată, a fost acela că Maria Magdalena preia imaginea Israelului infidel, descrisă de profeți ca o prostituată în privința relațiilor sale cu Dumnezeu.

Maria Magdalena a participat la răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos și a fost prima persoană care a aflat de la un înger că Iisus a Înviat.

Aprinde o lumânare și citește Troparul Sfintei Maria Magdalena

Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a nascut din Fecioara, Cinstita Maria Magdalena, ai urmat si ai pazit indreptarile si legile Lui. Pentru aceasta, astazi, preasfintita pomenirea ta praznuind, te laudam cu credinta si te cinstim cu dragoste.

Rugăciunea care se citește pe 22 iulie, când este cinstită Sfânta Maria Magdalena

Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră.

Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin.