Când vor reveni toți elevii fizic la școală. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul așteptat de copii: „Lucrurile vor intra în normalitate”

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi când vor putea revenit toți elevii fizic în sălile de clasă. Guvernantul a declarat că toți copiii, nu doar cei aflați în cicluri terminale, vor reveni la școală începând cu toama acestui an, situația încă incertă din țară neputând pune la dispoziție ocazia elevilor de a se prezenta fizic în unitățile de învățământ.

Sorin Cîmpeanu a declarat astăzi că o revenire a tuturor elevilor se va putea face abia începând cu toamna aceasta, când va fi dat startul anului școlar 2021-2022. Ministrul Educației a mai precizat că această posibilitate va fi luată în calcul și după ce situația epidemiologică va fi analizată mai în amănunt de către specialiști și propunerea va fi adoptată de restul membrilor de Guvern.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat când vor revenit toți elevii în sălile de clasă

După spusele acestuia, intrarea în normalitate va putea începe cu data de 13 septembrie 2021, când toți elevii, în funcție de numărul de infectări zilnice, dar și de vaccinări de la nivelul întregii țări, vor putea reveni la sălile de clasă după mai bine de un an de pauză și ore susținute în

„În această perioadă, marcată de imprevizibil, nu cred că cineva responsabil poate să dea drept sigur, dar pot să vă spun, până și ministrul Educației are dreptul să spere și să creadă că lucrurile vor fi în normalitate începând cu 13 septembrie, începutul anului școlar 2021-2022. Cu toții sperăm că vom putea renunța cât de curând la aceste scenarii și vom intra în normalitate din perspectiva sistemului de educație. Am spus că după două săptămâni, de exemplu pe 20 mai, atunci când vom avea o imagine a ratei de infectare după sărbătorile pascale, după ce va trece perioada de incubație, vom face această analiză”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Și fie că este vorba doar de 3-4 săptămâni de activitate didactică fizică, ministrul spune că autoritățile sunt foarte îndreptățite să propună acest lucru, mai ales dacă trendul descendent al numărului de îmbolnăviri se va menține și în următoarele luni.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai adăugat, încă de la finalul lunii aprilie, că în școlile cu procent de vaccinare de 100% se va cere prezența fizică a elevilor care au competențe de susținut, indiferent de scenariul în care se află la acel moment unitatea de învățământ.