Carantină totală în șapte localități din România. Rate de infectare a depășit pragul de 6 la mie. Declarația pe propria răspundere a fost implementată

0

După sezonul nunților a venit sezonul carantinei. Încă șapte localități din România au intrat în carantină, după ce rata de infectare a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori. Ce măsuri s-au impus?

România începe să se închidă pe bucăți, mai multe locaități au intrat în izolare, după ce numărul infectărilor cu coronavirus a înregistrat o creștere substanțială. Autoritățile au impus restricții dure pentru locuitorii din aceste zone.

Șapte localități din România au intrat în carantină
Șapte localități din județul Satu Mare au intrat noaptea trecută în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Rata de infectare cu noul coronavirus a depășit deja 6 cazuri la mia de locuitori. Astfel, s-a decis impunerea carantinei, care presupune noi restricții, inclusiv școala online pentru mii de elevi.

Principala cauză a creșterii numărului de cazuri au fost nunțile organizate cu peste 1.000

de participanți, care au dus la răspândirea virusului.

Călinești-Onești este una dintre cel șapte localități în care s-a impus carantina pe o perioadă de 14 zile.

”A fost multă lume venită, acum, acasă. Au fost foarte multe evenimente și cred că și asta, că s-a săturat lumea și de restricții, cred că ăsta e motivul”, spune o localnică.

În comuna Călinești-Onești și în cele șase localițăți din apropiere nimeni nu va mai

putea ieși din casă fără declarație pe propria răspunere.

”Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, spune prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

Situația este dramatică în județul Satu Mare, în unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit 10 cazuri la mia de locuitori.

Peste 50.000 de localnici care muncesc în străinătate au revenit în Țara Oașului în August, spun autoritățile. Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie.

În România, situația epidemiologică se degradează de la o zi la alta, astfel autoritățile sunt nevoite să ia măsuri pentru a reduce răspândirea virusului.

Spune ce crezi