Ce a patit Maia Morgenstern dupa ce a interpretat rolul Fecioarei Maria in Patimile lui Hristos: „Am fost pedepsita”

0

Mare noastra actrita Maia Morgenstern este cunoscuta mai ales pentru rolul interpretat in Patimile lui Hristos, film in care a fost chiar Fecioara Maria.

Maia Morgenstern, pedepsita dupa ce a jucat rolul Fecioarei Maria in Patimile lui Hristos
Asa cum se intampla cu mai toti actorii care interpreteaza personaje din familia sfanta, si Maia a avut parte de experiente pe care cu greu le poate povesti celorlalti.

Marea actrita laudata pentru interpretarea magistrala a Maicii Domnului in cel mai puternic film despre Iisus Hristos, difuzat in aceasta perioada de multe posturi de televiziune din lume, spune ca nu i-a fost usor si ca acest rol o va urmari toata viata.

Actrita a declarat in mai multe interviuri ca viata nu i s-a schimbat in totalitate asa cum s-a intamplat, de pilda, cu actorii care l-au jucat pe Iisus Hristos, dar ca rolul a marcat-o profund la nivel emotional.

Producatorii filmului au primit o serie de critici pentru ca au ales o evreica sa joace rolul mamei lui Hristos, iar Maia nu a fost foarte incantata de aceste atacuri, dar s-a obisnuit in timp cu ele.

In 2004, Maia Morgenstern a interpretat-o pe Fecioara Maria, in filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson. Actrita s-a confruntat atunci cu prejudecatile violente ale celor din jur si a dezvaluit ca a fost agresata din cauza faptului ca o evreica a interpretat o figura simbolica pentru crestinism. „Sunt bantuita de emotii si asa va fi, depind de perceptia si de acceptarea celorlalti. Si-atunci ce am eu de facut? Sa ma pregatesc.

Frica mi-a aratat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregatite, unde trebuie insistat, dupa parerea mea. Asa as face eu, asa mi-a fost mie bine, asa m-am simtit aparata, pregatita, respectand pe cei care vin in fata mea. A fost complicat, am fost si agresata la propriu, si fizic, si scuipata, si zgariata. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptati, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult” a mai spus Maia Morgenstern.

„Problema a fost ca eu nu ma aliniez, nu ma conformez, nu ma supun”
Maia spune ca nu si-a schimbat religia dupa rolul pe care l-a jucat, in ciuda faptului ca multi actori spun ca au avut parte de revelatii divine.

Experientele traite de Maia sunt mai degraba omenesti, nu extrasenzoriale, in sensul ca s-a lovit de foarte multe prejudecati de-a lungul anilor.

„De fapt, aici a fost problema, in ceea ce ma priveste – pe langa faptul ca au fost discutii de genul: ‘O evreica a jucat in filmul asta!’, ca si cum a fi actor e pe religii -, problema a fost ca eu nu ma aliniez, nu ma conformez, nu ma supun. M-au intrebat multi ‘si acum, ca ai jucat acest rol, cum ti-a schimbat destinul, conceptia, religia?”, a precizat Maia.

Dupa filmul Patimile lui Hristos, Maia nu a mai primit niciun rol semnificativ peste Ocean, iar actrita a gasit explicatia pentru asta si sustine ca a fost pedepsita: „E