Ce au decis marile supermarketuri Auchan, Kaufland, Profi, Lidl si Penny la nivel de cumpărături?

0

Recent, s-a creat o întreagă controversă pe rețelele social-media, unde oameni cu cărucioare pline cu baxuri de ulei erau văzuți în aproape toate supermarketurile. Acest lucru nu trebuie să ne mire, pentru că de curând s-a anunțat scumpirea materiilor prime precum făina, uleiul sau mălaiul.

Ce spune directorul general ANPC, Paul Anghel?

„ACHIZITIONATI SI CONSUMATI RESPONSABIL!

Asistam in aceste zile la actiuni sau atitudini menite sa iasa din sfera umanului si aici ma refer la umplerea carucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie si online de 1000 litri facand astfel imposibila achizitionarea unei unitati de catre OMUL de langa noi.

Limitati achizitia doar la strictul necesar si nu goliti rafturile magazinelor daca produsul nu va este absolut necesar.

Hartia igienica din perioada pandemiei, benzina din pungi, tomberoane sau carucioarele de ulei nu indreapta lucrurile spre achizitii echilibrate si consum responsabil. Solidaritate, umanitate si nu in ultimul rand responsabilitate. Am in

casa o singura sticla de ulei desfacuta si imi ajunge, atunci cand se va termina voi cumpara o alta…atat!”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

Anunțul făcut de Profi

„Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia acestor produse pe fiecare bon fiscal”.  6 kilograme de orez, zahar, malai sau faina se pot cumpara pe un bon. Si doar un bax de ulei”

Anunțul făcut de Kaufland

„Alimentele de baza sunt disponibile in limita a doua baxuri pe client. Aprovizionarea rafturilor este zilnica”

Anunțul făcut de Lidl și Penny

Aceste 2 mari supermarketuri transmit clienților că pot cumpăra până la 5 baxuri de ulei pe un bon fiscal.

Anunțul făcut de Auchan

Supermarketul anunță că permite achiziționarea de 36 de sticle de ulei pe un bon fiscal.