Ce se întâmplă cu Alexandru Arșinel după ce a suferit de Covid: „Merg săptămânal la spital”

0

Chiar dacă s-a vaccinat, Alexandru Arșinel nu a scăpat de efectele de după infectarea cu Covid-19. Acesta a explicat cu ce „sechele” a rămas după experiența infectării cu coronavirus și cum își petrece acum timpul.

Alexandru Arșinel este un mare actor, iubit și apreciat de foarte multă lume. Acesta și-a dedicat viața scenei și carierei, iar acum așteaptă cu nerăbdare să revină din nou pe scenă.

Din nefericire, problemele de sănătate îl tot urmăresc pe Alexandru Arșinel.

După ce a fost infectat cu coronavirus, actorul a început să fie precaut și să meargă din ce în ce mai des la spital.

Ce face Alexandru Arșinel?
Alexandru Arșinel a explicat cum își petrece timpul în prezent și în ce stadiu se află starea lui de sănătate. Acum, acesta se află la Sinaia pentru a se odihni. Marele actor a mărturisit că așteaptă să joace pe scenă din nou, începând din toamnă.

„Sunt bine, sunt la un pic de odihnă la casă, la Sinaia. Sunt pe o linie constantă cu sănătatea, mă mai dor picioarele dar asta este. Este din cauza pandemiei, că nu am avut activitate. Seara stau cocoțat la o terasă, la casă, și mă gândesc și recit poeziile lui Eminescu printre care și «Mai am un singur dor»”.

„Asta spune multe despre starea mea sufletească! Nu mă gândesc la moarte, nu, nu, doar că

îmi place mie poezia. Aștept din toamnă să înceapă stagiunea, să încep să joc, asta iubesc eu cel mai mult”, a explicat Alexandru Arșinel.

În ce stare se află Alexandru Arșinel acum?
Deși Alexandru Arșinel și soția lui s-au vaccinat anul acesta împotriva Covid-19, nu au reușit să evite virusul. În luna aprilie s-au infectat cu Covid-19.

Marele actor a declarat că merge chiar și de două

ori pe săptămână la doctor, chiar dacă au trecut trei luni de la infectarea cu coronavirus.

„Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permiteţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen.

O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului’, a declarat actorul.

Repercursiunile provocate de virusul Covid au fost mai mari pentru Alexandru Arșinel. În 2013, a avut parte de un transplant de rinichi și în prezent este încă pe tratament.

„Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna.

Dar asta este, la 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!’, a mai adăugat Alexandru Arșinel.