Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie? Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat de toată lumea

0

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut anunțul mult așteptat despre salariul minim pe economie. Ce se va întâmpla din luna septembrie?

Raluca Turcan a făcut dezvăluiri despre salariul net din România. Ministrul a precizat că acesta trebuie să crească, astfel vor începe negocierile cu sindicatele și patronatele.

Ministrul Muncii:”salariul minim pe economie trebuie să crească”
Este vestea mult așteptată de toți românii.

Miercuri, 25 august, Raluca Turcan a anunțat că în septembrie vor începe negocierile cu sindicatele si patronatele pe tema creșterii salariului minim pe economie.

Ministrul Muncii a spus că salariul net din România este mic și trebuie să crească. Aceasta a subliniat că această creștere trebuie să fie predictibilă și să nu conducă la concedieri și pierderi de locuri de muncă.

”Trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300

brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii”, a declarat Raluca Turcan.

După cum a precizat ministrul Muncii, din septembrie ar începe negocierile pentru mărirea salariului minim pe economie.

Raluca Turcan a fost întrebată dacă știe cât este salariul net la ora actuală în România, în contextul în care Ministrul Finanțelor a făcut o gafă majoră în urmă cu câteva zile, într-o conferință de presă, când nu a știut cât este salariul minim în 2021.

Ministrul Muncii a precizat că știe în mod evident pentru că a negociat creșterea salariului minim brut la 2.300

de lei.

România este țara care are al treilea cel mai mic salariu minim brut în euro din Uniunea Europeană. Potrivit unor statistici, salarii mai mici decât în țara noastră sunt doar în Bulgaria și Ungaria.

În schimb, cel mai mare salariu minim este în Luxemburg, care este de aproape cinci ori mai mare decât salariul minim pe economie din România.

Salariul minim brut în România a ajuns la 2.300

de lei pe lună în 2021, după o creștere de numai 70 de lei (3,1%) față de anul trecut, când se situa la 2.230 de lei pe lună.

Spune ce crezi