Celebrul Gheorghe Staicu a murit la 86 de ani. Antrenorul i-a învățat fotbal pe Gheorghe Popescu și Dan Petrescu

0

Nea Gigi Staicu, așa cum îl știau apropiații, a fost un fotbalist și antrenor la Steaua, care a condus de-a lungul timpului echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Brașov, FC Bihor, dar și mai multe loturi de tineret ale României, printre care și selecționata feminină tricoloră.

Federația Română de Fotbal și-a exprimat profund regretele pentru trecerea în neființă a lui Gheorghe Staicu, așa cum reiese din comunicatul transmis: „ Federaţia Română de Fotbal şi naţionala feminină transmit sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi .”

Antrenor de elită, Gheorghe Staicu i-a antrenat pe Gheorghe Popescu și pe Dan Petrescu
Gheorghe Staicu a antrenat multe nume mari ai fotbalului românesc, p rintre care Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Ovidiu Sabău, Radu Niculescu, Bogdan Andone, Tibi Curt, Carabaș, Cristi Munteanu, Cornel Dobre etc.

Anul 1993 a fost semnificativ pentru Gigi Staic u prin participarea cu România UEFA 93 la Campionatul European din Anglia.

Între anii 2006-2007, Staicu a fost selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare. Apoi, până in anul 2011 a fost consilierul lui Mircea Sandu, președinte FRF.

În urmă cu mai mulți ani, Gheorghe Staicu spunea că el i-a introdus pe Gică Popescu și Dan Petrescu în tainele fotbalului românesc, învățându-i să își facă nod la cravată.

„Ne-a învăţat multe nea Gigi, nu doar nodul la cravată. Am rămas cu o povaţă sfântă de la el: „Pentru mine, fotbalistul şmecher nu e ăla care zice, ci acela care îmi arată diploma de facultate, cheile de la apartament şi de la maşină.

” a declarat Gică Popescu.