Cîmpeanu anunță că 3.000 de elevi din țară nu pot fi prezenți fizic la școală din cauza cazurilor comfirmate în clase

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că elevii din o sută de clase din întreaga ţara nu pot fi prezenți fizic la școală din cauza cazurilor confirmate de Coronavirus, adăugând că în toată țară sunt 260 de elevi infectați cu virusul.

„Sunt o sută de clase cu activitatea suspendată în întreaga ţară, deci sunt 3.000 de elevi în întreaga ţară care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza faptului că sunt cazuri confirmate în acele clase”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la un post Tv.
Sorin Cîmpeanu: „Rata de infectare este foarte mică, sunt 260 în întreaga ţară, 43 în Bucureşti..”
Ministrul a menționat că incidența cazurilor de COVID-19 în școli este foarte mică și că în prezent există 260 de cazuri confirmate în toată țara, afirmând că pandemia încă nu a trecut.

„Rata de infectare este foarte mică, sunt 260 în

întreaga ţară, 43 în Bucureşti, 260 în întreaga ţară, de elevi confirmaţi pozitiv. Dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că în prezent sunt sute de elevi care nu pot ajunge fizic la şcoală pentru că au intrat în contact cu oameni infectați cu virusul.

„Cu siguranţă avem în Bucureşti un număr de peste 20 de şcoli,

deci 7-800 de elevi care nu vor putea veni cu prezenţă fizică pentru simplul fapt că au fost contacţi ai unor cazuri confirmate”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.