Cod galben de caniculă pentru București și alte 18 județe

0

Meteorologii anunţă cod galben de caniculă, în Bucureşti şi în 18 judeţe, dar şi cod galben de furtuni în 13 judeţe, până miercuri seară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod galben de caniculă pentru capitală si pentru alte 18 județe din țară, dar și un cod galben de furtună pentru zonele de munte, în Moldova și Maramureș.
Disconfort termic ridicat de caniculă pentru sud-vestul şi sudul ţării
Indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 şi 37 de grade. În sud-vestul ţării disconfortul termic se va menţine ridicat şi în zilele următoare ”, a transmis, miercuri,ANM.

Avertizarea de cod galben vizează municipiul Bucureşti şi judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.

Averse și descărcări electrice pentru 13 județe ale țării
Până la ora 23.00, local la munte, în Moldova şi în Maramureş vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 25…40 l/mp.

Codul galben de furtuni, valabil până la ora 23.00, vizează judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Covasna, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vrancea.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor înregistra pe arii restrânse şi în restul teritoriului.