COD GALBEN de fenomene meteo extreme în România. Vezi HARTA de la ANM

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţa un Cod galben de averse pentru Carpaţii Meridionali şi Orientali, Oltenia, vestul şi nordul Munteniei şi estul Transilvaniei, valabil până marți la ora 21:00. Sunt 23 de județe afectate! Vezi HARTA precipitațiilor mai jos.

ANM: Vreme rea până vineri seara
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârşitul săptămânii, avertizează meteorologii.
În paralel cu codul galben care expiră în această seară, este în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă până vineri seara pentru sudul, centrul şi estul ţării, îndeosebi pentru zonele de deal şi de munte.

Potrivit ANM, în intervalul 8 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de

scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 de l/mp şi, pe arii restrânse, 25 – 50 l/mp.

Cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină
În cursul zilei de marţi, 8 iunie, între orele 11:00 – 21:00, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, Oltenia, vestul şi nordul Munteniei şi estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30

l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Cum va fi vremea în București până vineri
PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 08.06.2021 ORA 11:00- 11.06.2021 ORA 23:00
ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri, joi și
vineri (08, 09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…15 l/mp și izolat posibil peste 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26…27 de grade, iar cele minime de 13…16 grade.

Spune ce crezi