Cod galben de furtuni! Vremea se strică în toată țara

0

Vremea în România continuă să fie foarte schimbătoare. Încă de la începutul primăverii ne-am confruntat cu temperaturi care oscilau de la foarte scăzute, la unele foarte ridicate, ca de vară. Deși ultimele zile au fost călduroase, se pare că vremea se strică în toată țara.

Încep furtunile în toată țara
De Paște ne-am bucurat de vreme foarte bună, cu temperaturi extrem de ridicate, ca cele de vară. Vremea s-a stricat ușor de seara, dar soarele tot a fost prezent și atmosfera extrem de plăcută. Se pare, însă, ca vremea s-a stricat acum complet și sunt emise tot mai multe avertizări de vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de fenomene severe. Avertizarea intră în vigoare miercuri, la ora 12.00 și va fi valabilă până joi seara la ora 23.00. Vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor din țară, dar doar în Tulcea și Constanța va fi ceva mai bine.

Sunt așteptate averse torențiale, precum și descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Va ploua mult, iar unele zone încă sunt în pericol de inundații. În zonele joase, apa va intra în case asa cum s-a întâmplat zilele trecute.

Ploi puternice până în mai
Meteorologii anunțau că în intervalul 25 aprilie – 2 mai 2022 va ploua foarte mult. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice.

În plus, temperaturile vor fi destul de scăzute. Se va remarca o răcire considerabilă la finalul lunii aprilie, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru acest interval.

Vreme se menține rece și în luna mai. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile și sunt așteptate ploi puternice chiar până la jumătatea lunii mai, când se va încălzi mai mult.