Constantin Enceanu, mărturii de la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian. Întâmplare stranie

0

A trecut jumătate de an de la moartea interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, dar cei care l-au cunoscut și iubit simt durerea la fel ca-n ziua în care au aflat că artistul s-a stins. Unul dintre cei mai iubi prieteni ai regretatului cântăreț a lansat o melodie în memoria lui Petrică Mîțu Stoian și a povestit o întâmplare stranie de la mormântul artistului.

Întâmplare stranie la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian

Constantin Enceanu a fost un bun prieten pentru Petrică Mîțu Stoian, iar moartea acestuia l-a îndurerat profund. El a povestit că, în timp ce filma un videoclip pentru o melodie dedicată regretatului artist, a avut parte de câteva întâmplări stranii care i-au făcut pielea de găină. La un moment dat era la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian, iar lumânarea pe care o aprinsese se tot stingea. A simțit că e un semn la fel cum s-a întâmplat și când a mers pe plaiurile natale ale artistului. Constantin Enceanu a povestit că de fiecare dată când încerca să înregistreze a ultima strofă, se auzea un vuiet, un zgomot al pădurii, fapt care l-a cutremurat.

 De trei ori am înregistrat piesă aici și de fiecare dată, la ultima strofă, s-a auzit un vuiet, se mișcau frunzele… am și zis: parcă Petre ne da un semn. Am zis că prima oară a fost o întâmplare, însă, a două oară la fel, a treia oară la fel… de fiecare dată, pe ultima strofă se producea acest vuiet, zgomot al pădurii. Recunosc că la un moment dat mi s-a făcut pielea de găină. Totuși, sufletul lui e aici, pe lângă noi, ne urmărește. I-am zis și cameramanului că ceva nu e în regulă, a declarat Constantin Enceanu pentru Star Popular.

Omagiu pentru Petrică Mîțu Stoian, în Săptămâna Patimilor

Constantin Enceanu a făcut o piesă cu tot cu videoclip în memoria regretatului interpret de muzică populară pe care a lansat-o în Săptămâna Patimilor. Pentru acest proiect de suflet, un omagiu pentru Mîțu Stoian, bunul său prieten a luat la pas locurile natale despre care regretatul interpret vorbea atât de frumos.

Petrică Mîțu Stoian era originar din zona Plaiului Cloșanilor din județul Mehedinți. În videoclip apar satul natal, Podul lui Dumnezeu, biserica din sat, morile de apă din Isverna, dar și locul de veci al lui Petrică Mîțu Stoian.

Și acolo (n.r la mormânt) am înregistrat de vreo 10 ori pentru că nu ne ieșea, se stingea lumânarea. Parcă era ceva, un semn, a mai spus artistul.

Constantin Enceanu a mărturisit că îi este foarte greu să cânte live această melodie, pentru că de fiecare dată îl podidesc lacrimile. Și-a dorit mult să lanseze această melodie în Sfânta Săptămână a Patimilor.