Cum prepară Andra prăjitura „Durerea”, desertul preferat al familiei Măruță

0

Știm că vedetele nu prea au timp să gătească. La programul încărcat pe care îl au artiștii, este de înțeles că găsesc foarte rar momente pentru ei și familiile lor în care să pregătească ceva bun de mâncare.

Andra se numără printre artistele căreia îi place să gătească pentru soț și pentru cei doi copii. Cântăreața mărturisea, în urmă cu câțiva ani, că atunci când are ocazia alege să prepare un desert delicios pentru familia ei.

Prăjitura Durerea, așa cum se numește preparatul, este potrivit Andrei, desertul preferat al întregii familii. Soția lui Cătălin Măruță a învățat să prepare această prăjitură de la mama ei, așadar este un desert ardelenesc. „Este cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o”, spunea Andra.

Haideți să descoperim cum prepară Andra acest desert cu nume inedit.

Ingrediente:
Pentru blat:

10 albușuri
300 g zahăr tos
300 g nucă prăjită și măcinată
4 linguri rase de făină
Pentru cremă:

10 gălbenușuri
300 g zahăr
2 linguri făină
100 ml lapte
2 pachete unt
Pentru glazură:

250 g zahăr
200 g nuci bucăți

Mod de preparare:
Se face blatul din ingredientele menționate mai sus și se coc patru foi, pe dosul unei tăvi unsă bine cu grăsime (unt, ulei sau untură, la alegere).

Separat, crema se prepară într-un vas, în bain-marie, gălbenușurile amestecându-se cu zhărul făina și laptele călduț până când totul devine o compoziție omogenă. După răcire, în cremă se adaugă cele două pachete de unt.

Pentru glazură se caramlizează zahărul și în el se încorporează nucile. Cât e fierbinte, cu mare grijă, se toarnă pe un fund din lemn și se lasă la răcit. După ce se întărește, se zdrobește cu un ciocan de bătut șnițele.

Asamblarea prăjiturii se face în felul următor: Crema se întinde între foile prăjiturii, în straturi, iar ultima foaie se unge cu un strat mult mai subșire de cremă. Glazura se împrăștie pe suprafața ultimei foi.

Poftă bună!

Foto – Facebook