Cutremur în România, joi dimineață. În ce orașe a fost resimțit

0

În dimineața zilei de joi, 9 septembrie, în zona Făgăraș-Câmpulung, Argeș, potrivit Institutului Național de Statistică, a avut loc un cutremur de 2.7 grade la o adâncime de 5 kilometri. Seismul s-a produs la ora 08:17, ora locală a României.

Va exista un seism devastator curând în România
Seismul a avut loc în apropierea orașelor: 44 km SV de Brașov, 62 km NE de Pitești, 78 km NV de Ploiești, 95 km SE de Sibiu, 125 km NV de București, 160km NE de Craiova, 177 km N de Ruse, 188 km SV de Bacău, 199 km SE de Cluj-Napoca și 218 km V
de Brăila.
Când va avea loc un cutremur de mare magnitudine în România
Directorul Științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, profesorul Mircea Radulian, spune că este imposibil să ofere o dată exactă, însă un cutremur de amploare se poate produce în orice moment în România.

„Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești.

Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date.

Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a mărturisit profesorul Mircea Radulian pentru cancan.ro.

Va exista un seism devastator curând în România
Răspunsul profesorului Radulian a venit după ce seismologul Gheorghe Mămureanu, director de onoare al INFP, a spus că șansele ca un cutremur mare să aibă loc în România în următorii 20 de ani sunt foarte mici, iar prin urmare populația nu trebuie să se îngrijoreze.

Spune ce crezi