Dan Puican, primul soț al Stelei Popescu, a murit! Regizorul avea 88 de ani: „A fost o adevărată enciclopedie a teatrului”

0

Este vestea tristă a acestei zile. Dan Puican, regizor și actor la Radiofuziunea Română, dar și fostul soț al Stelei Popescu, a murit în timă ce se afla la un pelerinaj la Sâmbăta de Sus, unde mergea în fiecare an. Alexandru Arșinel a dar vestea la un post de televiziune în urmă cu puțin timp.

„Dan Puican a avut nu numai „calitatea de soţ al Stelei Popescu”. A fost unul dintre cei mai mari prieteni ai artiştilor români, artişti pe care i-a lansat. A lucrat cu cei mai mari actori români. A fost o adevărată enciclopedie a teatrului. Ştia tot despre oricine, despre orice eveniment.

Era prezent la toate manifestările şi, dacă putea, întotdeauna era lângă artiştii români.

El se ducea în fiecare an la Sâmbăta de Sus. Un român credincios, patriot, care a fost răsplătit pentru activitatea sa cu ordine şi medalii. Are nenumărate performanțe (…) ”, a declarat Alexandru Arșinel la un post de televiziune.

Dan Puican s-a născut pe 6 martie 1933. El a a fost actor și regizor în domeniul teatrului radiofonic, unde a a regizat peste 1000 de piese de teatru.

Dan Puican, primul soț al Stelei Popescu
Dan Puican și Stela Popescu au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 8 ani, când în 1969 actriția s-a îndrăgostit iremediabil de Mihai „Puiu“ Maximilian, cu care a fost căsătorită 30 de ani, până când acesta a murit răpus de cancer, în 1998. Dan

Puican și Stela Popescu au rămas în relații bune și au continuat să fie prieteni și să se viziteze constant.

„M-am îndrăgostit de ea şi nu-mi pare rău. După ce ne-am despărţit am avut o relaţie bună şi am colaborat foarte bine la radio.

Când m-am despărţit de Stela mi-am jurat că nu mă voi mai căsători cu altă actriţă, pentru că nu va mai exista alta la fel de bună ca ea. M-am căsătorit cu actuala soţie, cu care am un băiat şi e destul de bine.Mi-a zis că e mai bine să ne despărţim şi aşa a fost. Nu ştiu, orice rău spre bine, mi-am zis eu atunci. N-a fost bine, dar tot timpul am fost alături de ea. Mulţi mă criticau că o laud pe Stela deşi nu mai sunt cu ea. La mijloc a fost şi iubirea din tinereţe. Atunci doar pe ea am iubit-o. Am avut relaţii, dar nu erau iubiri adevărate”, mărturisea Dan Puican în urmă cu ceva timp.