Danemarca ridică toate restricţiile anti-Covid, din 10 septembrie. Peste 70% din populaţie este deja vaccinată

0

‘Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19’, a declarat ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat preluat de dr.dk. El a subliniat însă că „nu am ieşit din epidemie” şi a prevenit că guvernul „nu va ezita să acţioneze rapid dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii„.

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale. După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autorităţile au reimpus treptat restricţii începând din august 2020 şi un semi-lockdown de Crăciun. Ulterior, ţara s-a redeschis gradual, odată cu introducerea în aprilie a paşaportului sanitar.

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

Din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte (care se vor redeschide la 1 septembrie) şi la marile evenimente.

Era deja prevăzut ca acest paşaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport şi frizerii începând de la 1 septembrie. Peste 70% din populaţia daneză de 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral.

Spune ce crezi