Doliu în presa românească. A murit un jurnalist cunoscut, la vârsta de 48 de ani

0

Presa românească este în doliu. Fotoreporterul Casian Mărgineanțu din Lugoj a murit la vârsta de doar 48 de ani.

Fotoreporterul din județul Timiș a lucrat pentru publicații prestigioase și a primit de-a lungul vremii mai multe premii internaționale, informează presa locală.

Casian Mărgineanțu și-a dedicat peste trei decenii din viață fotografiei, atât ca fotoreporter la cotidianul „Timișoara” și
la săptămânalul „Redeșteptarea”, cât și ca artist fotograf, fiind recompensat de către Confederația Braziliană de Fotografie și Cinematografie cu titlul de „Honoris AFB” (cea mai înaltă distincție onorifică acordată unui artist străin), precum și de către Societatea Japoneză de Fotografie, prin titlul „Honoris JIPF”, parafat cu sigiliul oficial și semnat de președintele JIPF, Takeshi Tokumasu, acordat pentru „contribuția adusă la schimburile fotografice internaționale”.

Fotoreporter cu peste 15.000 de imagini publicate în presa locală și națională
Casian Mărgineanțu s-a remarcat prin diverse lucrări premiate la epozițiile de artă fotografică din țară și străinătate, obținând Marele Premiu „Trofeul Prietenia” la Salonul Internațional de Artă Fotografică din Kaposvar, Ungaria, alături de încă trei premii naționale la Arad și Oradea.

De-a lungul timpului, Casian Mărgineanțu a participat la peste 200 de expoziții de grup, a organizat patru expoziții personale, având peste 15.000
de imagini publicate în presa locală și națională, iar câteva din lucrările sale au ajuns în colecții particulare de pe toate continentele, relatează Lugojexpres.ro.

„Casian Margineanțu nu mai este, dar rămân miile de articole și fotografii semnate de el”
„Redeșteptarea a pierdut astăzi un om minunat! Orice am spune, nu ar fi suficient să descrie ce a însemnat Casi pentru noi.

Pasiunea lui pentru jurnalism a rămas până în ultima clipă și va dăinui peste ani. Casian Margineanțu nu mai este, dar rămân miile de articole și fotografii semnate de el. Odihnă veșnică, om care ai scris istoria orașului! Nu te vom uita niciodată!”, au transmis foștii colegi ai lui Margineanțu de la ziarul Redeșteptarea.

Ce mai scriu jurnaliștii timișoreni: „Vestea trecerii la cele veșnice a colegului nostru Casian Mărgineanțu a fost întâmpinată de
toți cei care deja au aflat-o cu speranța secretă că este doar un zvon, că este o greșeală, că nu poate fi adevărat ca un om să se stingă atât de fulgerător, la doar 48 de ani! Cu doar câteva zile înainte, era așa cum îl știam, jovial, bun povestitor, afabil, profesionistul care ne asigura mereu cu prezența lui, în redacția ”Redeșteptării”. Acum, este doar o amintire”.