Doliu În Sportul Românesc! A Murit Unul Dintre Cei Mai Celebri Antrenori

0

România a avut parte în ultima vreme o mulțime de tragedii. Multe valori ale țării noastre au plecat dintre noi în această lume, înainte de vreme, lăsând în urmă lacrimi și regrete. Aflăm acum că a murit unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai momentului.

A murit Radu Abălaru
Lumea sportivă a mai pierdut un membru important. România este în doliu, după ce Radu Abălaru, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din această țară, care a scris istorie în acest domeniu, a plecat din această lume, la venerabila vârstă de doar 72 de ani.

Anunțul tragic a fost făcut de Federația Română de Judo. De la reprezentanții acesteia aflăm că sportivul a dus o luptă grea cu boala și a suferit foarte mult, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el și organismul lui a cedat. FRJ a transmis familiei condoleanțe și a precizat că antrenorul va rămâne în amintirea tuturor drept un om dedicat meseriei sale.

„În cursul nopţii trecute, după o lungă şi grea suferinţă, profesorul de judo de la LPS Mircea Eliade din Bucureşti, Radu Abălaru a încetat din viaţă. O viaţă pe care şi-a petrecut-o pe tatami şi a dedicată-o în întregime judoului. Pe această cale, Federaţia Română de Judo transmite familiei sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl ierte şi să se odihnească în pace!”, se arată în mesajul FRJ.

Radu Abălaru a fost antrenorul care a pregătit sportivi ai lotului olimpic şi ai unor cluburi precum CSA Steaua, LPS Mircea Eliade sau CSŞ1 Bucureşti. În cariera sa, Radu Abălaru a obținut numeroase medalii pe plan național, dar și internațional cu sportivii pe care i-a avut în pregătire. A avut rezultate notabile în cariera sa și a dat tot ce a avut mai bun pentru a ajunge acolo unde și-a propus și a face oameni mari din tineri la început de drum.

Fanii sunt răpuși de durere și au transmis o mulțime de mesaje de condoleanțe familiei, dar și gânduri bune pentru celebrul antrenor.