Doliu mare în Familia Regală a României: „O voi păstra mereu în gând”

0

Este doliu în Familia Regală a României. O persoană apropiată principelui Nicolae a decedat.

Familia Regală este în doliu. A murit Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României. Vestea tristă a venit din partea principelui Nicolae, pe pagina sa oficială de Instagram.

Principele Nicolae al României a transmis, pe Instagram, că Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a trecut în neființă.
Ea era fiica Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, fiind crescută în România, alături de frații ei, Ștefan și Dominic, și de surorile ei Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, respectiv la Bran, dar și în București.

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a decedat
Arhiducesa Maria Magdalena era foarte apropiată de Familia Regală. Maria Magdalena a fost decorată de către Regele Mihai cu titlul Crucea Casei Regale a României, la 10 Mai 2016.

În ultima perioadă a vieții sale, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a preferat să călătorească alături de soțul său, dar și de prietenii săi de suflet, prin mai multe orașe istorice din România.

„Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei.

Arhiducesa a fost foarte legată de România și a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin și Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.(…) A fost întotdeauna o bucurie să mă aflu în prezența ei și o voi păstra mereu în gând ca pe o persoană cu multă energie, caldă și plină de umor. Transmit sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în postarea a Familiei Regale a României pe pagina de Instagram.

Un alt deces cumplit a avut loc acum două săptămâni. Atunci jurnalista Maria-Denise Theodoru a murit.
Anunțul a venit din partea reprezentanților Familiei Regale a României. Pentru meritele sale deosebite, desfășurate pe mai bine de două decenii în slujba presei naționale, aceasta a fost recompensată, în anul 2010, cu medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”.