Doliu pe scena filmului. Încă un actor s-a stins din viață

0

Este doliu printre actori. Actorul american Charles Grodin a murit. Bărbatul avea 86 de ani și este celebru pentru rolurile din „Midnight Run”, „The Heartbreak Kid” şi „Beethoven”.

Doliu imens pe scena filmului. Charles Grodin a murit pe 18 mai 2021, în casa lui din Wilton (Connecticut), potrivit The New York Times. Fiul actorului a făcut imediat declarații după decesul tatălui. Nicholas a mărturisit că actorul suferea de cancer.

Charles Grodin a fost o figură populară în comediile de la Hollywood şi în talk-show-urile americane.

După anunţul decesului, numeroase staruri i-au adus omagii, inclusiv actorul Steve Martin, care l-a descris drept „unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut”.

Cine a fost Charles Grodin
Grodin s-a născut în Pittsburgh (Pennsylvania). El a renunţat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor.

În anii 1960, a început să joace pe Broadway, iar la scurt timp a făcut trecerea la televiziune şi film. A avut un rol mic în „Rosemary’s Baby” (1968) al lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a demarat. A jucat în filme precum „Catch-22” şi „The Heartbreak Kid”, care i-au consolidat statutul de actor de comedie.
Actorul american a fost nominalizat și la Globurile de Aur.
El a primit nominalizarea de cel mai bun actor pentru rolul din „The Heartbreak Kid”.

Faptul că nu a câştigat nu l-a demoralizat: „Nu mă plâng vreodată de ceva, pentru că sunt conştient de ce se întâmplă în jurul meu şi sunt conştient şi de faptul că sunt mulţi oameni foarte talentaţi care nici măcar nu au un loc de muncă în industria spectacolului.

Dar asta pentru că nu pot suporta respingerea, iar eu pot şi sunt obişnuit cu ea”.

Americanul a fost recompensat la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run”, în care a jucat alături de Robert De Niro.

Grodin a primit și un premiu Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977.
A găzduit propriul show în 1990 şi a apărut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman şi Jay Leno.

Unul dintre cele mai cunoscute rolurile ale lui Charles Grodin a fost cel din comedia „Beethoven” (1992).