Emil Boc: Știți ce blochează România? Orgoliile! Faptul că un ministru vrea să abandoneze tot ce a creat celălalt ministru, adică faptul că nu dorește să continue un proiect bun, ci vrea să îl distrugă sau să îl reia

0

Emil Boc: Știți ce blochează România? Orgoliile! Faptul că un ministru vrea să abandoneze tot ce a creat celălalt ministru, adică faptul că nu dorește să continue un proiect bun, ci vrea să îl distrugă sau să îl reia (VIDEO)

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, s-a arătat de părere că orgoliile sunt mai nocive decât incompetența în ceea ce privește dezvoltarea țării. „Orgoliile omoară mai mult decât incompetența, adică faptul că dorești ca tu să fii centrul universului și nu să continui un proiect bun, nu să adaugi ceva la el, ci vrei să îl iei de la capăt sau vrei să îl distrugi pe celălalt, omoară viitorul României”, a declarat fostul premier, joi, pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Emil Boc: „Orgoliile omoară mai mult decât incompetența”
Fostul premier a explicat că, în România, procedurile de licitație și de adjudecare sunt mult mai complicate decât în alte state din UE.

„Avem foarte multe reguli peste regulile procedurale din Uniunea Europeană, iar aici, ceea ce e valabil la Berlin, trebuie să fie valabil și la București ca reguli de procedură, pentru că noi, românii, am pus reguli suplimentare în plus, care au compromis foarte multe proiecte”, spune Emil Boc.

O altă problemă în viziunea edilului este „calitatea slabă a unor proiecte datorită resursei umane insuficient pregătită”.

„Mă refer la proiecte tehnice, la expertize, la analize. Vă spun cum am avut cu pavajul cu granit în centrul Clujului, că eram nemulțumit de faptul că nu puneau piatra cum trebuie, să fie un milimetru distanță și să aibă ca la Berlin sau la Bruxelles, și mi-a spus omul acela, după ce l-am amendat, `prima generație mi-a plecat acum cinci ani în Italia, a doua generație mi-a plecat acum trei ani, cei pe care îi am ca forță de muncă sunt ultimii pe care îi învață pe spinarea dumneavoastră cum să pună, pentru că meseriașii adevărați ne-au plecat`. Trebuie să ne gândim că avem și aceste probleme, cu resursa umană plecată, și ne-au rămas nu cei mai buni pe diverse componente”, a adăugat primarul Clujului.

Emil Boc a subliniat, totodată, că orgoliile sunt cele care „blochează România”.Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

„Știți ce blochează România? Ca de altfel nu numai poate în țara noastră, ci și în multe alte părți. Orgoliile, dragii mei! Faptul că un ministru vrea să abandoneze tot ce a creat celălalt ministru. Orgoliile omoară mai mult decât incompetența, adică faptul că dorești ca tu să fii centrul universului și nu să continui un proiect bun, nu să adaugi ceva la el, ci vrei să îl iei de la capăt sau vrei să îl distrugi pe celălalt, omoară viitorul României. De aceea, spun eu, eco, nu ego, capacitatea de a lucra împreună, de a lăsa propriul orgoliu în spate și de a te uita la interesul public. Aceasta este marea problemă”, a mai spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.