Este oficial! Londra a decis că vaccinarea este obligatorie

0

Guvernul britanic a anunţat că vaccinarea completă împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru toate persoanele care lucrează în căminele de bătrâni din Marea Britanie, inclusiv personalul non-medical, relatează AFP.

În astfel de instituții lucrează mii de români și românce, mulți dintre ei fiind medici sau asistente. Obligativitatea pentru angajaţii din aceste unităţi de a se vaccina este, potrivit ministrului, un „pas esenţial pentru a proteja în continuare căminele de bătrâni astăzi şi în viitor”, scrie Agerpres.ro.

„Vaccinurile salvează vieţi şi, deşi majoritatea personalului şi rezidenţii căminelor de bătrâni sunt în prezent vaccinaţi, trebuie să facem tot posibilul pentru a reduce în continuare riscul”, a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat.

Astfel, tot personalul medical, dar şi toţi frizerii, cosmeticienele, voluntarii şi alţi comercianţi care merg la casele de bătrâni trebuie să fi primit cele două doze de vaccin anti-COVID-19 până în octombrie, dacă vor să lucreze în continuare acolo. Dacă este aprobată de Parlament, această obligaţie nu se va aplica însă şi rudelor rezidenţilor, minorilor, persoanelor care vin să facă lucrări urgente, precum şi celor care beneficiază de o scutire medicală.