Florin Cîţu: „5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. România, ştiu că putem!”

0

Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj video, marţi pe Facebook, pentru a încuraja vaccinarea cât mai multor persoane.

„5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. România, ştiu că putem!”, a transmis Florin Cîţu, marţi într-un mesaj video postat pe Facebook.

Valeriu Gheorghiță a vorbit și el despre imunitatea colectivă ce se dorește a fi atinsă până la 1 august
Valeriu Gheorghiţă a declarat că estimările autorităţilor arată că, până la 1 august, aproximativ jumătate din populaţia României va avea o formă de imunitate faţă de infecţia cu SARS-CoV-2. Românii fie vor fi vaccinați, fie au trecut prin boală.

„Ţintele şi obiectivele de vaccinare se bazează

în mod deosebit pe atingerea pragului de imunitate colectivă care să îşi aducă beneficiile în ceea ce priveşte controlul epidemiologic. Acesta este motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Gheorghiță a anunțat că jumătate din populaţia României va fi vaccinată, ori va fi trecut prin boală până la începutul lunii august.
„Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2. Ţinând cont de estimarea de evoluţie epidemiologică a numărului de cazuri, din fericire situaţia epidemiologică la nivel naţional este una bună, însă avem nevoie să consolidăm acest trend evolutiv favorabil şi să asigurăm acea

predicţie pe termen lung, încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxăm etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a explicat medicul.

Măsurile de relaxare anunţate de autorităţi depind de atingerea imunităţii colective.

Spune ce crezi