Florin Cîțu a vorbit despre tichetele oferite celor care se vaccinează: „Intră în vigoare acele bonuri de masă, am alocat resursele”

0

Florin Cîțu a anunțat că cine se vaccinează va primi bonuri de masă. Premierul a declarat că la rectificarea bugetară au fost alocate sume pentru decontarea tichetelor de o sută de lei.

Cîțu a afirmat  că la rectificarea bugetară au fost alocate sume pentru decontarea tichetelor de o sută de lei de care ar urma să beneficieze persoanele care se vor vaccina. Oficialul a mărturisit că implementarea măsurii poate fi grăbită dacă Ministerul Sănătăţii alocă fonduri din actualul buget pentru aceste tichete.

„Intră în vigoare acele bonuri de masă, am alocat resursele la rectificarea bugetară. Să ştiţi că Ministerul Sănătăţii ar putea să ia bani din actualul buget, să transfere pentru aceste măsuri şi să fie banii realocaţi la rectificarea bugetară. Eu sunt pregătit să fac aceste lucruri chiar acum, mai sunt, cred, ceva bani şi în Fondul de rezervă, dacă vin cu măsuri acum, repede”, a afirmat premierul, joi seară, într-o emisiune

la TVR.

 

Ce a anunțat Florin Cîțu

Premierul României a declarat că este necesară o Hotărâre de Guvern care să reglementeze modul în care se acordă aceste bonificaţii.

Politicianul susține că vaccinarea împotriva Coronavirus este singura soluție în înfrângerea pandemiei. Cîțu a declarat că celelalte măsuri de prevenire a răspândirii virusului „sunt doar soluţii pe termen scurt, dar care nu te ajută să depăşeşti problema”.

 

Primul ministru a menţionat că nu este de acord cu implementarea de restricţii pentru nevaccinaţi, în sensul interdicţiei de a intra în mall-uri în unele perioade,

pentru că nu vrea să facă discriminări.

 

S-a discutat și despre posibilitatea ca angajații din sistemul sanitar să se testeze pe banii lor. Acest lucru este valabil, dacă refuză vaccinarea anti-COVID. Premierul a afirmat: „Nu s-a renunţat, aştept actul normativ de la Ministerul Sănătăţii”.

Florin Cîțu a zis, de asemenea, că nu mai avem nevoie de restricții dacă există vaccinul. El a transmis că „astăzi suntem mult mai pregătiţi să facem faţă oricărui val decât eram acum un an, un an jumătate”.

Cîțu a mai spus că este dispus să facă a treia doză de vaccin, dacă specialiştii vor susţine acest lucru.