Florin Cîțu ar vrea ca alocațiile și pensiile să crească de la un an la altul. „Nu vreau să folosim aceste chestii în scop politic”

0

Florin Cîțu ar vrea ca alocațiile și pensiile să crească de la un an la altul. „Nu vreau să folosim aceste chestii în scop politic”, a spus premierul.

Florin Cîțu ar vrea ca alocațiile și pensiile să crească de la un an la altul. „Nu vreau să folosim aceste chestii în scop politic”, a declarat, sâmbătă, premierul.

Florin Cîțu ar vrea ca alocațiile și pensiile să crească de la un an la altul
La începutul anului 2022 vor crește pensiile și alocațiile pentru copii, dar procentul de majorare încă nu a fost stabilit, a declarat, sâmbătă, la Botoșani, Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că își dorește ca în fiecare an să aibă loc majorările de pensii și de alocații pentru copii. Majorările vor fi în funcție de creșterile economice și de inflația pe care România le va înregistra.

„Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului”, a declarat Florin Cîțu, potrivit hotnews.ro.

„Nu vreau să folosim aceste chestii în scop politic”
Premierul a declarat că vrea să existe o formulă clară și transparentă pentru ca alocațiile și pensiile să fie majorate în fiecare an. Această majorare cu un anumit procent va ține cont de creșterea economică și de inflație.

„Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic”, a declarat premierul, conform sursei citate.

Florin Cîțu a declarat că PSD a dat dovadă de cinism și s-a folosit extrem de mult, în ultimii ani, în campaniile electorale de subiectul majorării pensiilor și alocațiilor copiilor. Premierul spune că nu este de acord cu aceste lucruri.

Amintim că premierul Florin Cîțu s-a aflat sâmbătă într-o vizită la Botoșani. Acolo a vizitat mai întâi un centru de vaccinare împotriva COVID-19, iar apoi şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la preşedinţia partidului în faţa liderilor filialei teritoriale a PNL.

Spune ce crezi