Florin Cîțu, primele declarații despre incidentul din SUA. Câtă băutură ar fi consumat premierul

0

Florin Cîțu este implicat într-un scandal de zile mari. În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre incidentul cu alcoolul care l-a avut în prim-plan pe premier, în urmă cu ani buni. Astăzi, el a făcut primele declarații despre această situație.

Florin Cîțu, băut la volan
În anul 2000, premierul Florin Cîțu a fost prins sub influența băuturilor alcoolice. Acesta s-a urcat la volan băut, în timp ce se afla în SUA. Premierul avea pe atunci 29 de ani și urma un program doctoral la Grinnell College din statul Iowa, unde şi-a finalizat atât studiile universitare, cât şi de master.

Pentru faptele sale, Florin Cîțu a fost arestat timp de 2 zile în SUA și a primit și o amendă de 1300 de dolari și chiar a avut de plătit bani grei . S-a aflat abia acum de cele întâmplate și premierul nu a ezitat deloc să recunoască faptul că este vinovat. El conducea pe atunci un Ford Probe roșu și se întorcea de la ziua unui prieten, unde a consumat câteva pahare.

Sindicatul Europol a intervenit după această întâmplare și a analizat situația. Astfel, specialiștii spun că alcoolemia de 0,161 ar fi apărut în urma consumului a aproximativ 1 litru de tărie (whiskey, vodcă), sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere.

Mai mult, spune că fapta lui nu ar fi o „simplă contravenție”, așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune.

Florin Cîțu regretă faptele lui
Florin Cîțu a făcut astăzi declarații pentru presă, în care a abordat în special discuția legată de evenimentul din anul 2000. Premierul recunoaște că a fost o greșeală și nu încurajează astfel de fapte, dar se bucură că a putut plăti pentru ce a făcut.

El le transmite tuturor tinerilor să nu amestece condusul cu băutura, pentru că se pot întâmpla lucruri tragice. Mai mult, crede că legislația din România ar trebui să fie la fel de dură ca cea din străinătate și că cei care comit astfel de fapte ar trebui să plătească aspru.

“Nu trebuie amestecate alcoolul și condusul. Nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. Poate că e nevoie și în România să ne uităm la legislație. Această toleranță zero poate ar trebui și în România”, a declarat premierul.