Germania spune despre Marea Britanie că este zonă de mutaţie a variantelor coronavirusului

0

Germanii vor clasifica duminică Marea Britanie drept zonă de mutaţie a variantelor COVID-19. Anunțul a fost făcut de Institutul de sănătate Robert Koch.

Ca urmare a răspândirii variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul său, Marea Britanie va fi clasificată de duminică drept zonă de mutaţie a variantelor de către Germania. Vestea a venit din partea Institutului de sănătate Robert Koch.

Toţi călătorii care vin din acest teritoriu vor fi supuşi unei perioade de carantină de două
săptămâni, care nu poate fi scurtată chiar dacă testul este negativ. Această recomandare de la Institutul Robert Koch va fi urmată automat de guvernul german. Începând de duminică, companiilor aeriene, autobuzelor şi trenurilor li se va permite să transporte numai cetăţeni germani sau persoane care locuiesc în Germania.

Variantă indiană COVID-19 face ravagii
Marea Britanie este prima ţară europeană care a devenit din nou o zonă în care circulă virusul şi variantele sale. Doar unsprezece ţări din Asia, Africa şi America Latină se încadrează în prezent în această categorie de risc ridicat, potrivit Germaniei.

Varianta indiană a virusului B.1.617.2
este considerată deosebit de contagioasă şi a contribuit semnificativ la explozia numărului de infecţii din India în ultimele luni, relatează AFP.

Potrivit ministrului britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, 2.967 de cazuri legate de varianta B1.617.2,,

au fost identificate până în prezent în Regatul Unit, în special în nord-vestul Angliei şi în Londra, cu 30 la sută în creştere începând de luni.