Gheorghe Bălășoiu, omul cu cea mai mare pensie, a murit. Acesta a fost magistrat și director al Penitenciarului Mioveni

0

S-a stins din viață fostul magistrat şi director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălăşoiu. El a devenit cunoscut românilor ca fiind omul cu cea mai mare pensie din țară, anul trecut având un venit de aproape 74.000 de lei pe lună.

Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, a murit vineri dimineață, în jurul orei 5, la vârsta de 73 de ani, transmite portalul Argeș știri.

Gheorghe Bălășoiu a fost magistrat și șef al Penitenciarului Colibași
Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, el a fost încadrat ca procuror, stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu.

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei.

Cu toate astea, în luna martie 2020 Gheorghe Bălășoiu a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei! Culmea e că a și câștigat, Casa de Pensii trebuind să îi plătească sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an și 8 luni.

Amintim că anul trecut, și fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în propria locuință.