Gigi Becali, gest impresionant la Muntele Athos. „S-a dus la toate locașurile românești de aici, a plătit datoriile și a plecat acasă”

0

Gigi Becali este un personaj credincios care se implică foarte des în acte caritabile. Părintele Pimen Vlad a povestit un astfel de gest. Patronul FCSB i-a dat 30.000 de euro și l-a ajutat să finalizeze o construcție. Banii îi avea într-o sacoșă.

Părintele Pimen Vlad a dezvăluit că a fost ajutat de Gigi Becali cu 30.000 de euro

Gigi Becali merge în fiecare an și se roagă la Muntele Athos. Așa s-a întâmplat și acum câteva zile, înainte de meciul în care FCSB a învins CFR Cluj cu 1-0. Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, a povestit că avea mare nevoie de bani, ca să finalizeze o construcție și a fost ajutat omul de afaceri din Pipera, deși nu se văzuseră niciodată.

„Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. «Doamne ajută, ce faceți aici?». «Muncim!». «Merge?». «Merge!». «Datorii aveți?».«Avem». «Cât?». «30.000». «Dă, bă, sacoșa încoace!». Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! „Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!».

Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: «Dar cine e?». «Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!». Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam. S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a rememorat părintele.

Părintele Pimen Vlad a povestit această întâmplare în podcastul „Fain și simplu”, realizat de Mihai Morar. Întrebat dacă „banii pot spăla păcatele”, starețul a răspuns:

„Dacă este și pocăință, da! Pocăința înseamnă când îți pare rău pentru păcate: «Doamne iartă-mă, încerc, mă lupt să le scot!». Smerenia ne ridică până la porțile cerului, milostenia ni le deschide! De aceea și domnul Becali a început cu milostenia, se vede că-i pare rău de păcatele lui. Și-atunci, Dumnezeu, prin milostenia Lui, acoperă totul”.

Părintele Pimen Vlad a mai spus că Gigi Becali a dormit acolo la puțin timp după ce a ieșit din închisoare. Patronul FCSB i-a spus că plânge în momentele în care nu-i poate ajuta pe cei care vin la el cu o problemă.