Iohannis, mesaj de mulțumire pentru personalul medical: „Aţi fost în prima linie. Sunteţi eroii noştri..”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, joi, mai multe declarații cu privire la situația dificilă prin care a trecut personalul medical de la începutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent. Iohannis a precizat că a fost „un an infernal” pentru personalul din medicina de urgenţă: „Aţi fost în prima linie. Sunteţi eroii noştri. Nu se pot aduce suficiente mulţumiri pentru munca depusă şi de personalul UPU şi de corpul medical”, a afirmat președintele.

„Vă admir pentru dăruirea, pentru abnegaţia cu care vă faceţi profesia, salvaţi vieţi în fiecare zi, daţi speranţă oamenilor bolnavi şi pentru asta meritaţi nu doar felicitări, ci şi mulţumiri. Am venit la o unitate UPU nou-nouţă care se va deschide zilele următoare, e o unitate model, modernă, apărută în urma colaborării între Primăria Sectorului 4 şi

Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Klaus Iohannis, după ce a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă.

Klaus Iohannis: „A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenţă. Sunteţi eroii noştri” Vă felicit şi vă mulţumesc”
Klaus Iohannis a mai spus că Primăria s-a ocupat de clădire, iar Ministerul Sănătăţii a ajutat la dotarea ultramodernă a unității prin fonduri europene.

„E o dotare ultramodernă. E un exemplu de cum dorim să arate spitalele din România. În anii care vin vom vedea nu doar unităţi, ci şi spitale moderne”, a precizat Iohannis.

Președintele României le-a mulţumit tuturor celor medicilor de la Urgenţe, cât și personalului sanitar pentru eforturile depuse în ultimul an: „aţi lucrat până la epuizare, aţi salvat foarte multe vieţi”.
„A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenţă, un an infernal acest an pandemic, în care lucrurile s-au complicat peste măsură, aţi lucrat până la epuizare, aţi salvat foarte multe vieţi şi aţi contribuit seminificativ la buna gestionare a situaţiilor complicate în această pandemie. Aţi fost în prima linie. Sunteţi eroii noştri. Nu se pot aduce suficiente mulţumiri pentru munca depusă şi de personalul UPU şi de corpul medical. Vă felicit şi vă mulţumesc”, a mai adăugat Klaus Iohannis.