Jason Dupasquier a murit. Avea doar 19 ani

0

Pilotul elveţian al echipei Prustel GP, Jason Dupasquier, a murit la doar 19 ani în spitalul Carregi din Florenţa. Acesta a a suferit o accidentare gravă pe circuitul Mugello în sesiunea de calificare a Marelui Premiu de motociclism viteză.

Luni seară, tânărul sportiv a suportat o intervenţie chirurgicală la torace din cauza unei leziuni vasculare. Din nefericire, starea lui a rămas gravă şi decesul s-a produs în timp ce se afla la terapie intensivă. Potrivit medicilor Dupasquier a suferit și mai multe leziuni ale creierului.

Jason Dupasquier a murit. Pilotul din MotoGP avea doar 19 ani
La încălzirea de duminică dimineață mai mulți piloți au afișat mesaje de susținere a lui Dupasquier. De asemenea, Fabio Quartararo i-a dedicat pole-position-ul său lui Jason.

„În pofida celor mai mari eforturi depuse de staff-ul medical al circuitului şi al celor care l-au îngrijit apoi pe pilotul elveţian, spitalul a anunţat că din nefericire Dupasquier a încetat din viaţă din cauza rănilor sale. În numele întregii familii MotoGP, noi transmite dragostea noastră echipei sale, familiei sale şi celor apropiaţi. Ne vei lipsi foarte mult, Jason” e comunicatul organizatorilor MotoGP.

Jason Dupasquier a debutat la Mondialul de motociclism viteză în 2020, iar în acest sezon ocupa locul zece cu 27 puncte. În sesiunea de sâmbătă, potrivit unor declarații ale piloților, Jason a fost lovit de cel puțin o motocicletă înainte de a rămâne inconștient. A fost transportat de urgență la spital, cu elicopterul, dar azi, 30 mai, s-a constatat decesul. „Avea multiple traumatisme, era în stare gravă” precizau medicii.

Max Mosley, fostul președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), a murit
Max Mosley, fostul președinte FIA, a murit la vârstă de 81 de ani. Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer și a trecut printr-o perioadă extrem de grea atunci când fiul său, Alexander (39 de ani), care suferea de depresie, a murit în urma unei supradoze de cocaină în 2009.

Autopsia lui Alexander Mosley a dovedit faptul că acesta avea 11 mililitri de cocaină în corpul său.

Lumea sportului din România trece si ea prin clipe extrem de grele. Antrenorul CSM Reșița, Valentin Boșca, a murit la 57 de ani după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate destul de grave. Acesta era cunoscut în rândul fanilor și a conducerii clubului drept unul dintre cei mai fideli jucători pe care CSM Reșița i-a avut vreodată.

O altă pierdere de marcă din sportul românesc a fost și cea a fostului mare rugby-ist român Alexandru Teofilovici care s-a stins din viață la 92 de ani. Fostul sportiv a fost unul dintre jucătorii care au luat parte la una dintre marile realizări ale sportului cu mingea ovală din România, după victoria din meciul cu Franța, scor 11-8.