Joe Biden îi intoarce spatele lui Volodimir Zelenski. Mesajul transmis de Casa Albă, în urmă cu puțin timp

0

În urmă cu o zi, Volodimir Zelenski a revenit asupra invitației de a vizita Ucraina, către președintele SUA, Joe Biden. Liderul Ucrainei a reiterat asupra faptului că nu va ceda teritorii Rusiei, subliniind dorința sa cu privire la vizita pe care liderul american ar putea să o facă în orașele bombardate de ruși. În urma invitației sale, din partea Casei Albe a apărut primul răspuns categoric, transmis chiar de purtătoarea de cuvânt al lui Joe Biden.

Regiunea Donbas, victima atrocităților rusești

Ucraina se confruntă cu noi ofensive puternice din partea rușilor în zona de este a Ucrainei, în regiunea Donbas, acolo unde deja au fost bombardate câteva orașe. Din păcate, după o scurtă pauză de atacuri agresive, lupta pentru Donbas s-a reluat, iar civilii din orașele vizate au început să fie uciși fără milă.

În cadrul unui interviu oferit, duminică, pentru CNN, Volodimir Zelenski a dezvăluit că este optimist cu privire la o posibilă vizită a lui Joe Biden în Ucraina. Acesta a menționat că speră că se va întâlni cu președintele american, atâta timp cât situația de securitate i-o va permite.

“Cred că o va face. Însă este decizia sa, bineînţeles, şi depinde de situaţia de securitate. Dar mă gândesc că el este liderul SUA şi de aceea ar trebui să vină să vadă”, a declarat liderul ucrainean.

Declarația acestuia a venit la scurt timp după ce Ucraina a fost vizitată de mai mulți lideri europeni, printre care și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și preşedinţii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei.

Răspunsul lui Joe Biden la invitația președintelui ucrainean de a vizita Ucraina

Astfel, în ciuda optimismului afișat de Zelenski, purtătoarea de cuvânt a președintelui american a anunțat că acesta nu va vizita Ucraina din motive de securitate. De asemenea, reprezentantul Casei Albe a transmis că o eventuală vizită nu ar fi anunțată în mod public.