Joey Jordison, cofondatorul și bateristul trupei rock SLipknot a murit la vârsta de 46 de ani

0

Joey Jordison, cofondatorul și bateristul trupei rock SLipknot a murit la vârsta de 46 de ani. Familia artistului este cea care a făcut anunțul. Artistul ar fi murit în somn.

„Moartea lui Joey ne-a lăsat un gol în suflet și ne-a întristat. Cei care l-au cunoscut au înțeles inteligența sa, firea sa blândă, inima uriașă și dragostea lui pentru familie și muzică”, se arată în comunicatul familiei, care a anunțat că înmormântarea va fi o ceremonie privată, cerând presei să le respecte această dorință.

Poate apărea la orice vârstă

Se poate însă muri în somn, fără nicio afecţiune? Presa de peste Ocean a dezvăluit că bateristul suferea de mielită transversă, o boală care i-a afectat sistemul nervos.

Mielita transversă este o inflamaţie a coloanei vertebrale. Semnalele nervoase au o transmisie întreruptă datorită mielitei transverse, care pot cauza durere sau alte probleme senzoriale, slăbiciune sau paralizie a muşchilor, sau disfuncţii ale vezicii urinare sau a intestinelor.

Mielita transversă poate fi cauzată de diferiţi factori, inclusiv infecţii şi afecţiuni ale sistemului imunitar care atacă ţesuturile organismului.
Mielita transversă poate apărea la orice vârstă. Anumiţi oameni cu MT au o boală corelată, neuromielita optică, care este o altă afecţiune neurologică asemănătoare cu scleroza multiplă care poate cauza simptome severe.

A luat un Grammy
Jordison a fost unul dintre cei care au pus bazele Slipknot, fondând formaţia în 1995 alături de percuţionistul Shawn Crahan şi de basistul Paul Gray. Primul album lansat în 1999, `Slipknot, a devenit unul de platina, în decurs de un an.
Al doilea album, „Iowa” (2001), a avut un succes şi mai răsunător. Trupa a vândut milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat un Grammy. Jordison a fost în trupă trimp de 18 ani, din 1995 până în 2013.