Klaus Iohannis: „Ne aflăm în valul 4 al pandemiei”. În ce condiții se vor închide școlile

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrii Educației și Sănătății, că România se află în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi că efectele acestui val pandemic depind direct de gradul de vaccinare.

Atâta vreme cât incidența COVID din ultimele 14 zile rămâne sub pragul de 6 infectări, toți copiii vor fi în sălile de clasă, iar dacă se depășește acest prag într-o localitate, școlile trec în online, a precizat șeful statului.
„Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică cu mască și distanțare, aerisire”, a declarat, joi, Klaus Iohannis.Șeful statului, anunț despre începerea școlii
„Ne aflăm în valul 4 al pandemiei de COVID- 19 şi am ţinut să discut cu cei doi miniştri, pe de o parte despre gradul de pregătire a sistemului medical, iar pe de altă

parte despre începerea noului an şcolar. Este cert, amploarea efectelor acestui val pandemic depinde direct de gradul de vaccinare a populaţiei României”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni după şedinţa de lucru privind începerea noului an şcolar, cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu.

Klaus Iohannis a făcut un apel către profesori și părinți să arate că le pasă cu adevărat de școală și să se vaccineze.
Președintele a precizat că școlile trec în online numai în localitățile unde rata de infectare sare de 6 la mie.

Iohannis preia mesajul PSD: E necesară creşterea capacităţii de testare
Klaus Iohannis a adăugat că sunt necesare creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus şi eficientizarea direcţiilor de sănătate publică.

Partidul Social-Democrat, aflat în opoziție, a criticat în permanență nivelul redus de testare COVID în România.

„În ceea ce priveşte sistemul nostru de sănătate, doamna ministru al Sănătăţii mi-a prezentat care sunt măsurile gândite pentru a face faţă valului patru. Medicii sunt deja bine pregătiţi şi cu multă experienţă. Este evidentă nevoia de eficientizare a direcţiilor de sănătate publică şi aştept mai multă implicare din partea tuturor pentru creşterea capacităţii de testare, precum şi pentru pregătirea sistemului medical, de a prelua şi pacienţi non-COVID.
Aceşti bolnavi trebuie să primească tratamentele de care au nevoie şi să nu aibă de suferit pe fondul intensificării valului patru”, a mai spus preşedintele României.

Spune ce crezi