Lista completă a statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. 23 de țări se regăsesc pe lista roșie

0

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată. Noile restricții intră în vigoare la 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial a listei. 23 de țări se află acum pe lista roșie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Dacă se include o nouă țară pe lista de risc, restricțiile impuse intră în vigoare la 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial. Atunci când statele sunt incluse pe lista verde, sau de pe lista roşie pe cea galbenă, măsurile intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi, 1 iulie 2021, Hotărârea numărul 43, privind actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. Facem precizarea că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roşie, precum şi încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru

Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic”, a transmis, joi seară, CNSU.

Țări considerate cu risc epidemiologic ridicat
Încadrarea din zona roşie în zona verde sau galbenă, precum şi încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic. Lista completă, chiar aici.